Olavinlinna

#olavinlinna

#saimaamoments

Olavinlinna – Värikästä historiaa, tuhansia tarinoita

Olavinlinna on kaikille suomalaisille tuttu Savonlinnan Oopperajuhlien päänäyttämönä. Alkuperäiseltä tarkoitukseltaan linna oli puolustuslinna idästä tulleita hyökkäyksiä vastaan. Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Sen rakentaminen aloitettiin veden ympäröimälle kalliosaarelle Haukiveden ja Pihjalaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Erik Akselinpoika Tott nimesi linnan Olavinlinnaksi Norjan kuninkaan Pyhän Olavin mukaan. Pyhä Olavi on kaikkien ritareiden suojelupyhimys. Olavinlinna on nykyisin maailman pohjoisin keskiaikainen linna. Olavinlinnan tapahtumista löytyy matkailijoille paljon mielenkiintoista koettavaa.

Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa. Vuosisatojen aikana Olavinlinnaa on rakennettu lisää, sitä on purettu pois ja se on  kärsinyt tulipaloista ja räjähdyksistä.

Tutustu myös sivun lopussa olevaan tarinaan Olavinlinnan linnanneidosta!

Olavinlinnan aukioloajat:

15.8.-17.12.2017: Linna on avoinna arkisin 10.00 – 16.00, viikonloppuisin klo 11.00 – 16.00. Viimeinen opastus alkaa 15.00. Lipunmyynti päättyy klo 15.15, jolloin viimeiselle opastetulle kierrokselle pääsee vielä mukaan.

17.12.2017-1.1.2018 joulunajan kiinniolo

Katso tarkemmat tiedot Olavinlinnan nettisivuilta.

Tekemistä Olavinlinnassa

Olavinlinnan tapahtumia

Suosittelemme lisäksi