Olavinlinna

#olavinlinna

#saimaamoments

Olavinlinna – Värikästä historiaa, tuhansia tarinoita

Olavinlinna on kaikille suomalaisille tuttu Savonlinnan Oopperajuhlien päänäyttämönä. Olavinlinna on auki ympäri vuoden ja se on Savonlinnan tärkein matkailukohde. Olavinlinnan ja sen tarinoihin pääset tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Olavinlinnan aukioloajat:

15.8.-17.12.2017: Linna on avoinna arkisin 10.00 – 16.00, viikonloppuisin klo 11.00 – 16.00. Viimeinen opastus alkaa 15.00. Lipunmyynti päättyy klo 15.15, jolloin viimeiselle opastetulle kierrokselle pääsee vielä mukaan.

17.12.2017-1.1.2018 suljettu.

Katso tarkemmat tiedot Olavinlinnan nettisivuilta.

Savonlinnan joulun avaus ja Luminous -valotaideteos

Savonlinnan seudun joulu avataan 24.-26.11. viikonloppuna, ohjelmassa mm. Tuomaan Markkinat sekä tunnelmallinen valoristeily talvisella Saimaalla. Viikonloppuna sytytetään myös osa Luminous -valotaidekokonaisuudesta, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Luminous koostuu yhteensä kuudesta valotaideteoksesta, jotka toteutetaan eri puolelle Suomea Olavinlinnasta alkaen. Luminous on nähtävillä Olavinlinnassa 28.-29.11.

Lue lisää joulun avauksesta ja Luminous -tapahtumasta!

Olavinlinnan historia

Alkuperäiseltä tarkoitukseltaan linna oli puolustuslinna idästä tulleita hyökkäyksiä vastaan. Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Sen rakentaminen aloitettiin veden ympäröimälle kalliosaarelle Haukiveden ja Pihjalaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Erik Akselinpoika Tott nimesi linnan Olavinlinnaksi Norjan kuninkaan Pyhän Olavin mukaan. Pyhä Olavi on kaikkien ritareiden suojelupyhimys. Olavinlinna on nykyisin maailman pohjoisin keskiaikainen linna. Olavinlinnan tapahtumista löytyy matkailijoille paljon mielenkiintoista koettavaa.

Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa. Vuosisatojen aikana Olavinlinnaa on rakennettu lisää, sitä on purettu pois ja se on  kärsinyt tulipaloista ja räjähdyksistä.

Tutustu myös sivun lopussa olevaan tarinaan Olavinlinnan linnanneidosta!

Kurkista Olavinlinnaan!

Tapahtumia Olavinlinnassa

Tekemistä Olavinlinnassa

Tarinoita ja kuvia Olavinlinnasta

Suosittelemme lisäksi