Patikointi ja käveleminen Saimaalla

#saimaamoments

Patikointi eli käveleminen on maailman suosituin liikuntalaji. Savonlinnan seudulla on useita kävelyreittejä. Kävellen on helppo liikkua: se ei välttämättä tarvitse erikoisvarusteita ja kävely sopii kaiken kuntoisille. Patikoida voi myös mihin aikaan vuodesta tahansa. Kuva: Visit Punkaharju

Savonlinnan seudulta löytyy kaupungin ylläpitämiä patikointireittejä ja kuntoratoja sekä Metsähallituksen reittejä kansallispuistoissa ja suojelualueilla. Savonlinlinnan seudulla sijaitsevat vesipuistot Linnansaari ja Kolovesi, joissa vesiaktiveettien lisäksi pääsee myös patikoimaan. Punkaharjun kauniilla harjualueella risteilee useita helppokulkuisia kävelyreittejä, ja Punkaharjulle pääsee kätevästi vaikka junalla!

Rinnakkaisväylän myötä Savonlinnan ympäri pääsee liikkumaan kevyenliikenteenväyliä pitkin. Mukava päiväkävelykohde on Spahotel Casinon takana sijaitseva Sulosaari, jossa kesällä palvelee suloinen lettukahvila. Katso Savonlinnan kartta.

Savonlinnan seudulla järjestetään opastettuja Pyhät polut -vaelluksia. Pyhiä polkuja voi kulkea myös omatoimisesti: merkitty reitti kulkee Oronmyllyltä Enonkoskelle.

Savonlinnan kaupungin ylläpitämät luontopolut ja kuntoradat

Kaupunki ylläpitää kahta luontopolkua, Karhuvuoren luontopolkua (n. 2 km) kaupungin itäpuolella sekä Soininmäen luontopolkua (n. 9 km) kaupungin länsipuolella. Molempien luontopolkujen varrelta löytyy laavuja ja tulipaikkoja, joten patikoinnin ohella on mahdollisuus vaikkapa makkaran paistoon. Varaathan mukaasi muutaman klapin nuotiota varten.

Luontopolkujen lisäksi eri puolella kaupunkia löytyy useita kuntaratoja.

Opastetut vaellukset, takuulähdöt

Ennakkoon tilattavat retket

Patikointireitit ja luontopolut

Suosittelemme lisäksi