Loma Saimaalla

Loma Saimaalla tekee hyvää. Saimaalla lomailet ympäri vuoden nauttien upean järviluonnon tarjoamista aktiviteeteista, puhtaasta lähiruoasta sekä mukavasta majoituksesta.

Saimaa tarjoaa lomaelämyksiä ympäri vuoden. Kesällä liikutaan Saimaalla ja nautitaan vilkkaan pikkukaupungin laadukkaasta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta. Syksyllä samoillaan metsissä ja kerätään syksyn sato talteen. Talvi tarjoaa Saimaalla lomailijoille uskomattomia elämyksiä luonnossa liikkuen ja nauttien, keväällä puolestaan bongaillaan norppia ja ihastellaan heräävää luontoa.

Tule lomalle Saimaalle perheen kanssa tai kaksin viettämään yhteistä laatuaikaa. Saimaan lomaseutu tarjoaa myös hyvät puitteet kaveriporukoiden yhteiseen ajanviettoon – tai miksi et nauttisi Saimaan luonnon rauhasta ja omasta seurastasi.

Luontoloma Saimaalla

Loma Saimaalla on luontomatkailijoille nappivalinta! Seudulta löytyy kaksi kansallispuistoa Linnansaari ja Kolovesi sekä useita luonnonsuojelualueita, joista Punkaharjun harjualuetta on tituleerattu olevan Suomen kansallismaisemaa. Hytermän luonnonsuojelualue kristallinkirkkaan Puruveden äärellä on oikea helmi. Saarelle pääsee vain vesiteitse esimerkiksi vuokraamalla soutuveneen – jo pelkkä soutumatka on elämys! Metsähallituksen ylläpitämästä luontoon.fi -palvelusta löytyy kattavasti tietoa Suomen luontokohteista.

Monelle Saimaan lomailijalle Saimaannorpan bongaaminen on ykkösjuttu. Tiesitkö, että noin 60 % kaikista norpista asustaa Savonlinnan seudulla ja kansallipuistoissa? Saimaasta lomailijat pääsevät nauttimaan myös meloen ja sup-lautaillen, veneillen, Saimaan risteilyjä unohtamatta. Savonlinnasta pääsee laivalla esimerkiksi Kuopioon ja Punkaharjulle, lyhyempien maisemaristeilujen lisäksi.

Talvinen loma Saimaalla tarjoaa retkiluistelua luonnon jäällä sekä useita kymmeniä kilometrejä hyvin hoidettuja hiihtoreittejä upeissa maisemissa. Saimaan jäälle pääsee myös kävellen tai potkurilla ja voi jäällä käydä koittamassa onneaan myös pilkkimällä. Hurjemmasta menosta pitäville lomailijoille tarjolla on moottorikelkkasafareita sekä avantouintia tai norppakelluntaa hyisessä Saimaassa.

Tapahtumia ympäri vuoden

Saimaan lomailijoille Savonlinnan seudun tapahtuma– ja kulttuuritarjonta on myös vailla vertaansa. Maailman kuulut Savonlinnan Oopperajuhlat tuo kesäiseen Savonlinnaan vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita luoden Saimaan rannan pikkukaupunkiin kansainvälisen tunnelman. Kesän tapahtumatarjonta yltää aina pitkälle syksyyn Olavinlinnan viihdekonserttien sekä urheilutapahtumien parissa.

Uutena tapahtumana syksyyn on herätetty henkiin Savonlinnan Syystulet, joka 2019 syyskuussa keräsi arviolta n. 7 500 ihmistä Olavinlinnan ja Riihisaaren alueille keskiaikamarkkinoiden ja muun ohjelman pariin. Joulunaikaan lomailijoille on tarjolla Tuomaan markkinat Olavinlinnassa sekä ihanaa, perinteistä joulutunnelmaa. Seudulla on myös tarjolla laadukasta teatteria ympäri vuoden eivätkä persoonalliset musiikki- ja kulttuuritapahtumatkaan nuku talviunta.

Kesä polkaistaan käyntiin vuosittain perinteisen Kesän avausviikonlopun merkeissä viikko koulujen päättymisen jälkeen. Silloin juhlitaan koko viikonloppu kaupunkifestovaalityyliin mm. St. Olaf Summerfestin ja Wanhojen autojen retkiajojen merkeissä.

Saimaan lomailijan must see -kohteet

Saimaalla lomailijalle Savonlinnan seutu tarjoaa uniikkeja käyntikohteita, joita et voi kokoea missään muualla. Olavinlinna on maailman pohjoisin keskiakainen linna, joka on avoinna yleisölle ympäri vuoden. Viereinen Saimaan luonto ja museokeskus Riihisaari tarjoaa tietoa ja elämyksiä koko perheelle. Wanhan Savonlinnan pääkatu Linnankatu on yksi Suomen vanhimmista kaduista. Sen kaupat ja putiikit tunnelmallisissa puutaloissa kutsuvat piipahtamaan ja tutustumaan mm. Savonlinnan vankkaan käsityöläiskulttuuriin.

Savonlinnan Kauppatori ja matkustajasatama ovat vailla vertaansa. Muistathan käydä maistamassa Savonlinnan erikoisuuksia lörtsyä sekä maukkaita Saimaan muikkuja! Ihanan rauhallinen pikkuparatiisi Sulosaari kutsuu kävelylle ympäri vuoden. Kesällä siellä palvelee myös suloinen kahvila.

Seudulla sijaitsevista kohteista valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Lusto – Suomen Metsämuseo Punkaharjulla sekä maailman suurin puukirkko ”keltainen jättiläinen” Kerimäellä kuuluvat monen lomaohjelmaan. Enonkosken luostariyhteisö tarjoaa tilaa hiljentymiseen ja Sulkavan Linnavuorelta voit ihastella avautuvaa Saimaan maisemaa. Linnavuori kuuluu Saimaa Geopark -kohteisiin.

Lomailijoiden majoituskohteet

Mökkiloma Saimaan rannalla on perinteinen tapa viettää aikaa niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Mökki, oma ranta ja soutuvene, ympäröivä luonto – kaikki mitä lomaltasi tarvitset! Lomailijat voivat majoittua myös seudun lomakylissä tai ihanissa maatilamatkailukohteissa. Uniikit majoituskohteet, kuten laivan hytit tai maisemasviitit Saimaan rannalla jäävät varmasti mieleen. Luonnon helmassa yöpyjille suosittelemme tentsile-riippumattoa.

Kaupunkikotien vuokraamisella on Savonlinnassa pitkät perinteet ja majoitusmuoto on edelleen hyvin suosittu kesäaikaan. Myös perinteiset hotellit ja kesähotellit tarjoavat lomailijoille makoisia unia Savonlinnan keskustassa sekä seudulla.

Nämä ja monta, monta muuta elämystä ja kokemusta odottavat lomailijoita Saimaalla. Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi lomalle Saimaalle Savonlinnan seudulle – ympäri vuoden!

Tutustu tarkemmin Saimaan ja Savonlinnan lomaseutuun: