Materiaalipankki

Reittien varrella oleville yrityksille ja muille kiinnostuneille toimijoille tarkoitettu Savonlinnan seudun pyöräilyreittien materiaalipankki sisältää tekstejä ja kuvia sekä videoita, joita yritykset voivat hyöyntää omassa viestinnässään.

Jos kuvan nimessä on photo credit, tulee sen näkyä kuvaa käytettäessä. Pyöräilyreittien karttanäkymät voi jokainen upottaa omille sivuille (kuten alla) rekisteröitymällä Outdoor Active -palveluun (maksuton tili riittää) ja laittamalla reitin upotuskoodin omille nettisivuille.

Pihlajaveden Polkasu

Pihlajaveden Polkasu on leppoisa, kaikille sopiva elämyksellinen ympyrä pyöräreitti. Polkemaan voi lähteä niin Pihlajaveden länsi – kuin itäpuoltakin ja vesistön yli pyöräilijän kuljettaa risteilyalus, jossa pääsee rauhassa lepuuttamaan jalkoja ja levähtämään. Kahden tunnin pituisella risteilyllä ehtii lämmittämään lihaksia saunan lämpöön tai ruokailemaan aluksella. 

75 kilometrin pituinen reitti vie matkaajan maalaiskylien, metsäautoteiden, vesistönvarsien ja männikkökankaiden kautta palvelusta toiseen. Reitin voi polkea yhdessä päivässä tai palastellen useampaan osaan. Junalla pääsee kätevästi reitin alkupisteeseen, josta voi myös vuokrata pyörän alleen.

Reitin tiedot Visit Savonlinnassa »

Viestikärjet:

  1. Pihlajaveden Polkasu on uusi, helppo ympyräreitti, jonka alkuun pääsee junalla. Reitillä poikkeuksellinen vesistönylitys tunnelmallisella risteilyllä. 
  2. Reitti kulkee Vuosisadan tiellä (Punkaharjun Harjutie), maaseutukylissä, rantojen ja metsien lähellä. 
  3. 75 km leppoisaa liikkumista Saimaalla, yhdellä Suomen vanhimmista ja kauneimmista matkailualueista. 
  4. Reitti on yksi houkutteleva palvelukokonaisuus matkaajalle saapua Punkaharjulle. 

Kahden kansallispuiston kierros

Tutustu kahteen kansallispuistoon, ihaile upeita metsämaisemia ja seuraa laivaliikenteen soljumista Kermankosken kanavan läpi. Reitin varrella idylliset maaseudun pikkukylät tarjoavat taukopaikkoja.

Puruveden ympäriajo

Mutkittelevia mäkiä ja pitkiä rantareittejä halkova, kolmen pitäjän läpi kulkeva rengasreitti. Matkalla näet upeiden järvimaisemien lisäksi Kerimäellä maailman suurimman puukirkon, Punkaharjun kuuluisat harjumaisemat ja Kesälahden aurinkoisen kylän.

Siltojen Savonlinna -pyöräilyreitti

Tämä reitti tutustuttaa pyöräilijän useisiin kaupungin nähtävyyksiin. Kaunis rengasreitti kulkee rantoja pitkin, yli kauniiden siltojen, saarelta saarelle.

Talvipyöräilyreitti jääteillä

Koe autenttinen saaristolaiselämys kulkemalla pitkin merkittäviä Saimaan jääteitä pyöräillen. Matkalla voit pysähtyä Iso-Kankaisen saaressa evästelemään ja paistamaan makkarat.

Reittivideo

Pyöräilyreittien kehittämisessä mukana