Pihlajaveden Polkasu

Pihlajaveden Polkasu -rengasreitti kulkee Punkaharjun halki vaihtelevissa maalais- ja järvimaisemissa. Reitin pyöräilyosuus on noin 65 km, jonka lisäksi nautitaan tunnin risteilystä Saimaan norppavesillä.

Reitillä voit pulahtaa viilentävään Saimaaseen ja nauttia uniikkien taukopaikkojen palveluista. Reitin voi polkea molempiin suuntiin. Täydennä elämystäsi majoittumalla laivassa tai yhdistämällä matkaasi perinteinen mökkiloma. Reitti lanseerattiin kesällä 2022 ja sitä on poljettu hyvän palautteen saattelemana jo pari kesää.

#pihlajavedenpolkasu

Tutustu reittiin ja palveluihin

Tiedot reitistä löydät klikkaamalla ”lisätietoja”. Risteilyn lähtöpisteet ovat Tynkkylän Lomaniemi (etelä) ja Kongonsaaren lossi (pohjoinen). Reitin varrelle jäävät palvelut on merkitty kartalle. Laivassa on mahdollista yöpyä.

Punkaharjulle pääsee myös junalla!

HUOM! Reittiä ei ole opastettu maastoon. Navigointia varten suosittelemme lataamaan Outdoor Active -sovelluksen puhelimeen ja käyttämään sen navigointiominaisuutta, tulostamaan OutdoorActiven reittikartan » tai seuraamaan kirjallista reittiohjetta »

Voit tulostaa reittikartan Outdoor Activesta. OA:n kartassa on myös navigointiominaisuus. Reittilinjausta on muutettu kesästä 2022.

Reittipäivät ja risteilyliput

Alta näe kauden 2024 reittipäivät ja aikataulut.

Risteilypäivät 2024

– Kesäkuu la- su 1.6-16.6,
sekä to 20.6 ja ti-ke 25.6-26.6
– Heinäkuu ti–ke 2.7-31.7
– Elokuu ti-ke 6.8 ja 7.8

Risteilyajat 2024

– Tynkkylän lomaniemeltä klo 11.30 – 12.45 ja 14.30 – 15.45
– Kongon lossilta klo 13.00 -14.15 ja 16.00 – 17.15
Risteilyn kesto n. 1 h
Huom! Lippu tulee ostaa ennakkoon.

*Verkkokaupasta näet ajantasaisen tiedot myynnissä olevista lähdöistä (joille vapaita paikkoja) sekä mahdolliset lisäristeilypäivät. Lippu tulee aina ostaa ennakkoon, lipunmyynti sulkeutuu risteilyä edeltävänä päivänä.

Katso lähtöpaikat kartalta

Klikkaamalla saat kartan isommaksi.

Vuokraa pyörä Punkaharjulta

Printtikarttoja löydät reitin varrelta olevista yrityksistä, Punkaharjun matkailuneuvonnasta Suomen Metsämuseo Lustosta ja Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfosta Riihisaaresta.

Blogit ja videot

Velogi

Jo kymmenet tuhannet pyöräilyn harrastajat ja arkipyöräilijät hakevat viikoittain tietoa ja fiilistä Velogin videoita, joissa pyöräillään ympäri vuoden niin maanteillä kuin poluillakin, huolletaan ajokalustoa sekä testataan varusteita ja tarvikkeita. Kurkkaa Velogin Riston fiilikset reitistä alta.

Voit siirtyä katsomaan videon Youtubeen klikkaamalla oikean reunan Youtuben-logoa. Sieltä näet myös videon kommentit.

Lisää reittivideoita

Tervetuloa pyöräilemään Punkaharjulle!

Jaa kuvasi somessa #pihlajavedenpolkasu #saimaacycling

Pihlajaveden Polkasu -pyöräilyreitin tuotekehityksessä mukana

 

Kysyttävää? Ole yhteydessä: nita@visitsavonlinna.fi

Jatka matkaasi muille reiteille Saimaalla

Voisit olla kiinnostunut myös