Saapuminen Koloveden kansallispuistoon

Koloveden kansallispuisto, kuten Linnansaarikin, sijaitsee suurimmalta osin saarilla ja puistossa liikutaan vesiteitse. Kolovesi sopii parhaiten kanootti- ja soutuveneretkeilyyn ja suurimmassa osassa puistoa on moottoriveneily kielletty.

Kuinka pääsen Kolovedelle?

Koloveden kansallispuisto sijaitsee Enonkoskella noin 50 km päässä Savonlinnasta.

  • Helpoiten Koloveden kansallispuistoon pääsee omalla autolla ajamalla joko Käköveden tai Kirkkorannan opastus- ja vesillelaskupaikoille. Kirkkorannasta voit vuokrata kanootin. Mantereella sijaitsevalle Nahkiaissalon luontopolulle on opaste ”Koloveden kansallispuisto Nahkiaissalo” Selkälahdelle johtavan tien ja tien nro 471 risteyksessä. Nahkiaissaloon on matkaa Savonlinnasta 53 km.
  • Voit tilata Safaribussin noutamaan sinut joko Savonlinnasta tai Oravista ja viemään Koloveden Kirkkorantaan.
  • Lähin junayhteys on Savonlinnaan tai Vihtariin. Savonlinnasta Oraviin pääsee julkisilla kulkuneuvoilla (katso: saapuminen Linnansaaren kansallispuistoon) ja Oravista voit tilata kuljetuksen Kolovedelle. Vihtarista Kirkkorantaan on matkaa 26 km, joka taittuu parhaiten taksilla.
  • Linja-autolla pääsee Savonlinnan lisäksi Enonkoskelle (Enonkoskelta Käkövedelle matkaa 15 km ja Kirkkorantaan 22 km) ja Savonrannalle (Käkövedelle Enonkoskelta matkaa 25 km ja Kirkkorantaan 21 km). Enonkoskelta, eikä Savonrannalta ole linja-autoyhteyksiä Kolovedelle.
  • Oravista voit lähteä joko opastetulle tai omatoimiselle melontaretkelle aina Kolovedelle saakka. Oravista melominen Kolovedelle kestää 1-2 päivää ja matkaa kertyy n. 30 km (yhteen suuntaan). Koloveden Kirkkorannasta voi myös vuokrara kanootin tai kajakin (kylmä vuokrauspiste, ei palveluita). Lue lisää melomisesta Kolovedellä.
  • Katso tarkemmat saapumisohjeet Luontoon.fi -palvelusta.

Hyödyllisiä linkkejä