Original Sokos Hotel Seurahuone SavonlinnaOsuuskauppa Suur-Savo

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna 6 Galleriakuva Galleriakuva Galleriakuva Galleriakuva Galleriakuva
Vastuullinen yritys

Yritys on itse ilmoittanut nämä toimipaikkakohtaiset vastuullisuusteot. Yritys vastaa itse tietojen paikkansapitävyydestä.

  • Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta 3 / 3
  • Vaalimme kulttuuriperintöä Vaalimme kulttuuriperintöä 3 / 3
  • Olemme saavutettavissa esteettömästi Olemme saavutettavissa esteettömästi 2 / 2
  • Toimimme ympäristöystävällisesti Toimimme ympäristöystävällisesti 15 / 16
  • Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti 6 / 6

Sertifikaatit

  • greenkey_logo
  • VF_stf_logo

Original Sokos Hotel Seurahuone sijaitsee aivan Savonlinnan sydämessä, Kauppatorin ja matkustajasataman laidalla Saimaan äärellä. Lähes kaikista hotellin 84 huoneesta on upea järvinäköala yli matkustajasataman tai näkymä Kauppatorille.

Huoneiden varustukseen kuuluu taulu-tv, suihku ja minibaari. Huoneissa on ilmastointi ja huone on mahdollista saada liikuntaesteiselle varusteltuna. Kaikissa huoneissa on silitysmahdollisuus. Autoileville asiakkaille on autopaikka varattavissa hotellin parkkihallista erillistä maksua vastaan. Suosittelemme autopaikan varaamista etukäteen jo huonevarauksen yhteydessä.

Meillä myös lemmikkihuoneita, kysy lisää myyntipalvelusta!

Hotellin upean sijainnin ansiosta vieraanamme voit nauttia kaikista kaupungin palveluista ympäri vuoden. Vaikka hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, aktiviteettimahdollisuudet ovat monipuoliset.

Aktiviteetit:

Aivan kävelymatkan päässä Seurahuoneelta on keskiaikainen Olavinlinna, joka on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olavinlinna on 1400-luvulla rakennettu linna, joka rakennettiin strategisesti tärkeän Savon turvaksi. Olavinlinna sijaitsee Savonlinnassa veden ympäröimässä kalliosaaressa Haukiveden ja Pihlajaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnasta on aikaisemmin käytetty myös nimiä Savon linna ja Uusilinna. Maailmankuulut Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään kesäisin Olavinlinnan suurella linnanpihalla.

Savonlinnan Museo sijaitsee Olavinlinnan viereisessä Riihisaaressa . Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta – koko perheelle, ympäri vuoden.

Kaupungin keskustassa on erilaisia ulkoilureittejä. Muun muassa uuden rinnakkaisväylän vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä kulkee veden äärellä koko matkan ja lähellä olevalla Kasinon saarella on upeat lenkkipolut.

Hotellin vastaanotosta hotelliasukkaat voivat vuokrata Jopon edullisesti muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi kaupunkiin tutustumista varten.

Kesäisin Matkustajasatamasta kannattaa lähteä maisemaristeilylle aidolla höyrylaivalla. Labyrinttimainen Saimaa tuhansine saarineen ja kapeikkoineen, keskiaikainen Olavinlinna, kansallispuistot ja saimaannorppa. Koe se kaikki risteillen ja kesäisestä päivästä nauttien.

Muita lähellä olevia aktiviteetteja hotelliasukkaillemme ovat mm. talvisin retkiluistelu luonnonjäällä, lumikenkäily ja laskettelu. Pienen matkan päässä kaupungin keskustasta sijaitseva upea ja haasteellinen Kerigolfin golfkenttä on yksi Suomen kauneimmista. Punkaharjulla, vain 20 min ajomatkan päässä Seurahuoneelta, Metsätietokeskus Lustossa pääsee tutustumaan Suomen metsien historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen vaihtuvien näyttelyiden myötä. Maailman suurinta puukirkkoa Kerimäellä ei myöskään kannata jättää näkemättä ja kokematta Savonlinnan matkalla.

Lähellä

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy
Palvelut Matkailuinfo
Restaurant & Street Bar Sarastro
Ravintola Sarastro