Savonranta-taloSavonranta-seura ry

Talossa on nähtävissä kolme aineettoman kulttuuriperinteen pysyväisnäyttelyä: A.O. Väisänen ja jouhikko, Tauno Yliruusin kirjasto sekä savonrantalainen piru tarinaperinteessä.

Savonrantalainen A.O. Väisänen oli tutkimusmatkailija, valokuvaaja ja etnomusikologi, joka taltioi kansanperinnettä jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Tauno Yliruusi oli kansainvälisesti yksi tunnetuimmista näytelmäkirjailijoistamme, jonka kirjalliseen tuotantoon voi tutustua kirjastossa. Yliruusi testamenttasi Kansan sivistysrahastolle Savonrannan kirkonkylässä sijaitsevan Ruusintorpan, joka toimii nykyään kirjailijaresidenssinä. Yksi näyttelyhuoneista kertoo Saimaassa meteoriitin muokkaamasta kraaterijärvestä ja Paasveden piruista, valoista, joita edelleen nähdään Paasvedellä ja Orivedellä.

Talossa toimii näyttelykahvila ja kesäisin tiloissa on taidenäyttelyjä, joista ilmoitetaan https://visitsavonlinna.fi/tapahtumat/-sivuilla.

Savonranta-Seura ry:n tarkoituksena on kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta. Seuran tavoitteena on elinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen.

Muuta samalta ilmoittajalta

Lähellä