Tanhuvaaran UrheiluopistoTanhuvaara Sport Resort

Tanhuvaaran Urheiluopisto on vetovoimainen liikunnan ja liikuntakoulutuksen palvelukeskus. Liikunta-alan ammatillinen koulutus on Tanhuvaarassa osa suomalaista koulutusjärjestelmää, jossa on panostettu opettajien koulutustasoon sekä opetusvälineistön laatuun.

Kilpaurheilun osalta Tanhuvaarassa on keskitytty yleisurheiluun, jääurheiluun, sisäpalloilulajeihin sekä ammuntaan. Yleisurheilun alueella Tanhuvaara toimii yhtenä alueellisena harjoituskeskuksena ja erityisesti heittolajeissa löytyy Tanhuvaarasta myös valmennuksen huippuosaamista.

Palvelut

Tanhuvaara tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikille vauvoista vaareihin. Meillä voit harrastaa monipuolisesti eri urheilulajeja, niin sisä- kuin ulkotiloissa vuoden ympäri. Oletpa liikkeellä yksin tai ryhmässä, liikkua voi niin ohjatusti kuin itsenäisesti. Tule viettämään lomasi perheen kanssa urheillen Tanhuvaaraan. Pakettilomamme tarjoavat mahdollisuuksia aktiivisesta menosta rentoutumishetkiin. Tanhuvaara Sport Spa on vuonna 2013 valmistunut liikunnan ja hyvinvoinnin tarpeisiin suunniteltu kylpylä kaikille liikkujille.

Liikkuessa tulee taatusti nälkä. Tanhuvaara tarjoaa kolme erilaista ravintolaa niin pieneen kuin suureen nälkään. Tarjoamme Järvi-Suomen puhtaista vesistä pyydettyä kalaa, lähialueen metsistä poimitut sienet ja marjat. Restaurant Espilä panostaa noutopöytään, josta saat päivittäin nauttia ravinto-opillisesti oikeanlaisen ateriakokonaisuuden, perinteitä kunnioittaen.
Lisäksi alueella toimivat pienempään nälkään Cafe Espilä ja janoisille Bar Espilä.

Liikuntapaikat

Tanhuvaarassa on helppo vaihtaa vapaalle tai hakea uutta tehoa treenaukseen. Nykyaikaiset ja monipuoliset tilat tarjoavat vauhdikkaat puitteet sekä liikunnan harrastajille että ammattilaisille. Monipuolisiin yleisurheilun puitteisiin kuuluvat täysmittainen ja huippupintainen yleisurheilukenttä sekä sisäharjoitushalli. Tanhuvaarasta löytyy erinomaista potkua palloilulajien harrastajille sekä luistavat olosuhteet jääurheiluun. Tanhuvaara on myös Suomen nykyaikaisin ammunnan sisäharjoittelupaikka. Upean luonnon keskellä risteilee useita ulkoilureittejä. Rannat ja ympäröivät metsät tarjoavat viihtyisät luonnon omat harrastustilat.

Luento- ja kokoustilat

Tanhuvaarassa on sopivat neuvottelutilat kaikenlaisiin kokouksiin ja seminaareihin. Kokoustilojen perusvarustukseen kuuluvat dataprojektori, piirtoheitin, verkkoyhteys, fläppitaulut ja valkokangas. Tiloihin on saatavilla ravintolamme korkealaatuinen catering-palvelu, joka täydentää tilaisuuden annin.

Ravintola Espilä, max. 180 henkilöä

EspiläKabinetti, max. 40 henkilöä Anniskeluoikeudet
Pöydät ravintolamallissa, kokoustekniikka

Bar Espilä, max. 60 henkilöä
Lyhytkestoisiin tilaisuuksiin päiväsaikaan

Rantasauna, 175 m2, max. 40-50 henkilöä
Iso takkahuone/oleskelutila toimii ruokailutilana, keittiö, kaksi saunaa pukuhuoneineen, ulkoterassi ja ulkonuotiopaikka. Saunarannan reilunkokoiselta laiturilta on talvisin avantouintimahdollisuus.

Kaartilan saunaosasto, max. 40-50 henkilöä
Iso takkahuone, jossa oleskelutila sekä kaksi pitkää pöytää ruokailutilana. Buffetruokailuun sopiva saareke sekä pienoiskeittiö. 2 saunaa, joiden yhteydessä pukuhuoneet. Ulkoterassi.

Kaartilan luokka Leo, max. 25 henkilöä
Tilassa moderni kokoustekniikka; tykki, Smartboard, av-laitteet, fläppitaulu. Pöydät luokkamuodostelmassa.

Kaartilan Martti & Olli-neuvottelutilat, max. 20 henkilöä
Tiloissa pienoiskeittiö, sohvaryhmä, neuvottelu- pöydät, nykyaikainen av-tekniikka.

Kaartilan atk-luokka 25 tietokonetta ja moderni kokoustekniikka.

Torkkelin luentosali, max. 40 henkilöä
Pöydät luokkamuodostelmassa.

Auditorio, max. 90 henkilöä
Kokoustekniikka.

Kota, max. 30-40 henkilöä
Rentoa yhdessäoloa, mahdollisuus saada kodalle oma kokki ja catering palvelut.

Saunallinen Villa Vuorela-huvila, 150 m2, 8 hengelle

Lisäksi sisäliikuntatiloistamme voidaan muuntaa seminaaritiloja suurempiin tilaisuuksiin.

TANHUVAARA CAMPING ON AUKI YMPÄRI VUODEN

Tanhuvaara Camping on vasta avattu ja sitä tullaan kehittämään kolmena seuraavana kesänä. Camping-alue sijaitsee rauhallisella alueella järven lähellä, vain 5 min kävelymatkan päässä Tanhuvaara-matkailukeskuksen palveluista. Tanhuvaara Camping yhdistää rennon lomanvieton kauniissa luonnossa liikunnallisen matkailukeskuksen palveluihin. Voit yhdistää lomaasi mm. urheilukylpylän, venevuokrauksen tai vaikka käynnin ryhmäliikuntatunneilla. Käytettävissäsi ovat myös maksuttomia ulkoliikuntapalveluita kuten ulkoilureitit sekä beach volley kentät. Tanhuvaara matkailukeskuksessa on tekemistä vuoden jokaisena päivänä – satoi tai paistoi!