Talven aktiviteetit

Rekikyydillä Linnansaaren kansallispuistoon vai kellumaan norppana hyiseen Saimaaseen? Selaa alta talvikauden elämykset ja varaa heti.

Rekikyyti Linnansaareen | Talvikalastus | Norppakellunta | Sauna ja avanto | Moottorikelkkasafarit | LumikenkäilyHemmottelu

Rekikyydillä Linnansaaren kansallispuistoon

Mikäs olisikaan mukavampaa, kuin matkustella lämpöisten vällyjen välissä rekikyydissä ihaillen jäätynyttä Saimaan järvenselkää ja maisemia? Kyydillä pääset Linnansaaren pääsaarelle, jossa voit lumikenkäillä merkittyjä reittejä pitkin. Retkieväät voi nauttia nuotiopaikalla upeissa maisemissa.

Talvikalastus

Lähde leppoisalle pilkkiretkelle oppaan kanssa kauniisiin Saimaan talvimaisemiin. Opas vie sinut lähivesien parhaille ottipaikoille turvallisesti pitkin jäätynyttä järven pintaa. Voit yhdistää kalastuselämykseen myös rekiretken, jolloin kalastusretki suuntautuu hieman kauemmas lähivesistä. Valitsit nii tai näin, talvikalastusretket Saimaalla on aina elämys!

Huom! Porokylä ja Oravi sijaitsevat eri puolella Linnansaaren kansallispuistoa. Varmistathan, että valitset retken, jossa on oikea lähtöpaikka. Katso alueen kartta »

Norppakellunta

Vetäise vesitiivis lämpöpuku päälle ja hyppää norppana Saimaaseen! Jääkellunta on leppoisaa ja rentouttavaa puuhaa. Illalla kelluessa voit ihailla tähtitaivaan miljoonia tuikkivia tähtiä ja päivällä taas puiden oksissa kimmeltäviä jäähippusia. Kellunta toteutetaan Oravin kanavassa, joka kestää talvellakin auki virtaavan veden ansiosta. Kellumaan pääsee myös tilauksesta Olavinlinnan virtaan!

Sauna ja avanto

Sauno perinteisessä rantasaunassa ja kastaudu välillä Saimaaseen viilentelemään. Oravin kanavassa voi uida ympäri vuoden sen virtaavan veden ansiosta.

Avantoon pääsee myös useilta alueen vuokrattavilta lomamökeiltä ja lomakylistä (varmista mahdollisuus avantoon mökin vuokraajalta) sekä Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylästä.

Moottorikelkkasafarit

Nauti vaihtuvista maisemista opastetulla moottorikelkkasafarilla. Porosalmen käkkyrämetsiin sijoittuva retki sopii hyvin myös aloitteleville kelkkailijoille. Jos laji on jo tuttu, voit lähteä mukaan ajamaan Saimaan jäätä pitkin järven toiselle puolelle, jossa lounastauko.

Huom! Moottorikelkkoja ei vuokrata omaan käyttöön, vaan retket toteutetaan aina oppaan johdolla turvallisesti ja luontoa kunnioittaen.

Lumikenkäily

Vaella vapaana pitkin metsäreittejä ja nauti upeista maisemista. Voit varata lumikengät helposti verkosta ja lähteä tutkimaan Sulkavan Vilkaharjun luontopolkua tai suunnata kuuluisalle Pisamalahden Linnavuorelle.

Lumikenkäreittejä ja mahdollisuuksia lumikenkäilyyn löytyy myös mm. Punkaharjulta ja Linnansaaren kansallispuistosta. Lue lisää lumikenkäilystä seudulla.

Hemmottelu

Hemmottele itseäsi upeassa luonnonmateriaaleista rakennetun Järvikylpylän erilaisissa saunoissa, suolahuoneessa ja porealtaassa. Voit myös nauttia valmiin pöydän herkuista ennen tai jälkeen kylpylän. Oravissa pääset availemaan lihaksiasi leppoisassa saunajoogassa.

Voisit olla kiinnostunut myös