Sisävesiristeilyt Saimaalla

#saimaamoments

Sisävesiristeilyt ovat osa Savonlinnan ja lähiseudun kesää. Risteily Saimaalla nostalgisella höyrylaivalla tai näppärällä moottorialuksella on leppoisa tapa viettää aurinkoista kesäpäivää ihaillen maisemia Savonlinnan ympäristössä.

Maisemaristeilyt Saimalla

Päivittäisiä maisemaristeilyjä Saimaalle ajetaan pääsääntöisesti 1.6.-31.8. välisenä aikana. Maisemaristeily on helppo ja edullinen tapa päästä katselemaa upeita Saimaan maisemia sekä kaunista Savonlinnaa ja sen nähtävyyksiä järveltä käsin.

Risteilyaluksia on useita, sekä näppäriä moottorialuksia että nostalgisia höyrylaivoja. Maiseristeilyt kestävät tunnista puoleentoista ja hinta vaihtelee laivasta riippuen 15 €-20 €/hlö. Risteilyjä lähtee sesonkina käytännössä noin 15 min välein klo 10.00-18.00 välisenä aikana, oopperakaudella ajetaan tarvittaessa myös aikaisempia ja myöhempia vuoroja. Seuraavat lähtevät risteilyt löydät helposti kun menet matkustajasatamaan: laivat ilmoittavat seuraavan lähtevän risteilyajan kyltillä laivan kohdalla.

Katso tarkemmat laivakohtaiset aikataulu-, hinta- ja reittitiedot alla olevista tuotekorteista. Huomaathan. että aikatauluihin voi tulla muutoksia johtuen tilausristeilyistä.

Tervahöyryristeilyt S/S Mikolla

Tunnelmallinen museolaivaristeily yli 100-vuotiaalla tervahöyry Mikolla johdattaa kaikenikäiset tutustumaan Saimaan luontoon ja kulttuuriin. Tervahöyryristeilyt s/s Mikolla saimaannorpan kotivesille heinäkuussa joka keskiviikko klo 11 ja 14. Kesto 1,5 h. Liput Riihisaaren asiakaspalvelusta ja lähtö Riihisaaren laiturista. Liput 15/10/30€ (muutokset mahdollisia).

Reittiristeilyt Savonlinnasta Punkaharjulle ja Kuopioon

Savonlinnasta pääsee Saimaan laivoilla pidemmillekin matkoille. Reittiristeilyllä voit pisimmillään mennä aina Kuopioon saakka, matkalla kuljetaan Saimaan upeiden saarien, luotojen ja salmien ohi. Vuoroja menee myös Punkaharjulle – tarkista lähdöt etukäteen. Risteilyt lähtevät Savonlinnan Matkustajasatamasta.

Tilausristeilyt

Saimaan risteilylaivan voit varata myös kokonaan omaan käyttöön. Risteilyjä räätälöidään pienelle porukalle tai vaikka sadan hengen ryhmälle. Tilausristeilyt ovat olleet suosittuja esimerkiksi illallisristeilyinä ennen oopperaa tai kokousta varten. Saimaan laivat kulkevat niin kauan kuin vedet pysyvät vapaina jäästä. Lue lisää risteilytuotteista ryhmille! (Kuva: VipCruise)

Maisema- ja reittiristeilyt

Teemaristeilyt

Tilausristeilyt Saimaalla

Suosittelemme lisäksi