Sisävesiristeilyt Saimaalla

#saimaamoments

Sisävesiristeilyt ovat osa Savonlinnan ja lähiseudun kesää. Risteily Saimaalla nostalgisella höyrylaivalla tai näppärällä moottorialuksella on leppoisa tapa viettää aurinkoista kesäpäivää ihaillen maisemia Savonlinnan ympäristössä.

Savonlinnan matkustajasatamasta pääset kätevästi maisemaristeilyille. Voit halutessasi tehdä myös pidemmän risteilyn Punkaharjulle, Kuopioon, Lappeenrantaan tai Hotel & Spa Resort Järvisydämeen tiettyinä päivinä. Myös Punkaharjulla ja Hotel & Spa Resort Järvisydämessä voit hypätä risteilylaivan kyytiin ja nauttia Saimaasta. Tutustu myös teema- ja ruokaristeilyihin!

Maisemaristeilyt Saimaalla

Päivittäisiä maisemaristeilyjä Saimaalle ajetaan pääsääntöisesti 1.6.-31.8. välisenä aikana. Maisemaristeily on helppo ja edullinen tapa päästä katselemaa upeita Saimaan maisemia sekä kaunista Savonlinnaa ja sen nähtävyyksiä järveltä käsin.

Risteilyaluksia on useita, sekä näppäriä moottorialuksia että nostalgisia höyrylaivoja. Maisemaristeilyt kestävät tunnista puoleentoista ja hinta vaihtelee laivasta riippuen 15 €-20 €/hlö. Risteilyjä lähtee sesonkina käytännössä noin 30 min välein klo 10.00-18.00 välisenä aikana, oopperakaudella ajetaan tarvittaessa myös aikaisempia ja myöhempia vuoroja. Seuraavat lähtevät risteilyt löydät helposti kun menet matkustajasatamaan: laivat ilmoittavat seuraavan lähtevän risteilyajan kyltillä laivan kohdalla.

Katso tarkemmat laivakohtaiset aikataulu-, hinta- ja reittitiedot alla olevista tuotekorteista. Huomaathan. että aikatauluihin voi tulla muutoksia johtuen tilausristeilyistä.

Reittiristeilyt Savonlinnasta Punkaharjulle ja Kuopioon

Savonlinnasta pääsee Saimaan laivoilla pidemmillekin matkoille. Reittiristeilyllä voit pisimmillään mennä aina Kuopioon saakka, matkalla kuljetaan Saimaan upeiden saarien, luotojen ja salmien ohi. Vuoroja menee myös Punkaharjulle – tarkista lähdöt etukäteen. Risteilyt lähtevät Savonlinnan Matkustajasatamasta.

Tilausristeilyt

Saimaan risteilylaivan voit varata myös kokonaan omaan käyttöön. Risteilyjä räätälöidään pienelle porukalle tai vaikka sadan hengen ryhmälle. Tilausristeilyt ovat olleet suosittuja esimerkiksi illallisristeilyinä ennen oopperaa tai kokousta varten. Saimaan laivat kulkevat niin kauan kuin vedet pysyvät vapaina jäästä. Lue lisää risteilytuotteista ryhmille! (Kuva: VipCruise)

Maisema- ja reittiristeilyt

Aikataulun mukaiset teemaristeilyt

Maisema- ja reittiristeilyjen lisäksi Savonlinnan seudulla järjestetään erilaisia aikataulutettuja teemaristeilyjä, kuten risteilyjä Linnansaaren kansallispuistoon sekä lounasristeilyjä. Risteilyjen tarkemmat tiedot löydät alta.

Risteilytuotteet ja tilausristeilyt

Suosittelemme lisäksi