PESCE D’OPERA
Tervetuloa makumatkalle, joka vie sinut syvälle skotlantilaisen tragedian ja suomalaisen luonnon sydämeen.
Perlina di Castellon oopperateemainen annos yhdistää Macbethin synkän kohtalon ja luonnon kauneuden: kirkkaan veden, sumuisten saarien ja avarien järvenselkien henki elää annoksessa, joka kertoo tarinaa kunnianhimosta ja luonnon raikkaudesta.
Paistettu kirjolohi muistuttaa Saimaan järvivesien puhtautta ja syvyyksiä, mutta myös sen tummia salaisuuksia, jotka piilevät veden alla. Lisukkeena tarjoillaan juureksia ja kasviksia, jotka on valmistettu lempeästi paahdettuna – juuri niin kuin maamme perinteiset raaka-aineet, jotka tuovat ruokaan syvyyttä ja maanläheisyyttä. Yrtit, jotka tuovat annokseen raikkautta ja auringonvalon lämpöä, täydentävät kuvion: samoin kuin Macbethin vallanhimo, myös annos on tasapainoinen mutta täynnä varjoja.
Annos sisältää
– Saimaan Tuore –kirjolohifilettä naapurikaupungista Varkaudesta
– Järvikylän yrttejä 85 km:n päästä Joroisista
– paikallista uuden sadon perunaa ja ruohosipulia
– kukkakaalipyreetä
– porkkanavoikastiketta
– paahdettua porkkanaa ja vihreää tankoparsaa
Annos on laktoositon ja gluteeniton.
Hinta 32 €
Annos on saatavilla 17.4.–27.8.2025.
_________________________________________________
Olemme osa Annoksia oopperasta -kattausta!
Savonlinnan oopperakesässä 2025 nautiskellaan paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden erityisistä menuista, annoksista ja tuotteista, jotka ovat ammentaneet inspiraationsa oopperasta.