Savonlinna hurmaa värikkäällä luonnollaan ja aidolla paikalliskulttuurillaan

Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi valittu Savonlinna tarjoilee monipuolista tekemistä ympäri vuoden. Syksyinen luonto viehättävine reitteineen kutsuu nauttimaan, rentoutumaan ja liikkumaan. Erityisesti maastopyöräilyn suosio on nousussa. Upean luonnon lisäksi pienen kaupungin poikkeuksellisen vilkas kulttuuritarjonta on valmiina yllättämään.

Savonlinnan itäosassa sijaitseva vuoden 2017 retkikohteeksikin valittu Punkaharju on maastopyöräilyn helmi. Tarjolla on jylhiä harjuja, mahtavia maisemia ja monipuolisia reittejä. Voit pyöräillä ainutlaatuisessa puulajipuistossa, tunnelmoida Pususillalla ja hämmentyä kansallismaiseman hyvää tekevästä voimasta. Reittien varrella on myös useita mielenkiintoisia käyntikohteita kuten Metsämuseo Lusto ja Aseman Taidelaituri.

Matkailukeskus Harjun Portin yrittäjä Markus Kaskinen kertoo, että alueen pyöräilyreittejä kehitetään koko ajan.
” Pyöräilyyn sopivia reittejä on koostettu kartastoon lähes sadan kilometrin edestä. Olemassa olevia reittejä löytyy peruskuntoilijoille sekä enemmän pyöräilyä harrastaneille. Peruskuntoilijalle suosittelen ehdottomasti puulajipuistoa, jossa voi mm. bongata Suomen pisimmän puun ja nauttia upeista taukomaisemista Karjalankallion laavulla. Samoja reittejä voi toki mennä myös kävellen tai sauvakävellen.”

Koe paikallinen elämäntapa

Paikallisesta elämänmenosta kiinnostuneille on helppo suositella Craft & Design Savonlinna -yritysverkoston pieniä persoonallisia käsityömatkailukohteita, jotka huokuvat paikkakunnan historiaa ja elämäntapaa. Yksi verkoston yrityksistä on Olavinlinnan kupeessa, viehättävässä vanhassa puutalossa sijaitseva Korumo, jossa yrittäjä Jonna Kärkkäinen valmistaa koruja käsityönä, perinteisillä kultasepän työmenetelmillä.
”Minulla on tässä putiikin yhteydessä myös työpaja, ja siksi voimme toivottaa asiakkaat tänne tervetulleiksi ympäri vuoden. Samoissa tiloissa toimii myös värikkäitä mattoja valmistava Raitoja ja räsymattoja -yritys”, Kärkkäinen kertoo.

korumo jonna

Korumon yrittäjä Jonna

Korumossa järjestetään myös erilaisia kursseja, joissa osallistujat pääsevät kokemaan miltä elämä korusuunnittelijana tuntuu.
”Kurssit onnistuvat lyhyelläkin varotusajalla. Täällä on käynyt erilaisia ryhmiä valmistamassa esimerkiksi avaimenperiä helmistä ja vanhoista lusikoista. Kurssit sopivat hyvin kaveriporukoille tai vaikka polttareiden ohjelmaksi, mutta kyllä minä opastan mielelläni ihan muutamaakin ihmistä”, Kärkkäinen hymyilee.

Lue lisää Savonlinnan seudun syksystä.

Tiesitkö että?

Savonlinnan teatterin syksyn uutuus on huippusuosittu Junnu Vainiosta kertovaa näytelmä?
– Savonlinnan keskustassa sijaitsevassa Kulttuurikellarissa on erilaisia tapahtumia lähes joka ilta?
– Punkaharjulla, entisessä Retretin luolassa toimii nykyisin Luola Events, joka järjestää upeassa luolastossa erilaisia tapahtumia?