Patikointi ja käveleminen Saimaalla

#saimaamoments

Patikointi eli käveleminen on maailman suosituin liikuntalaji. Savonlinnan seudulla on useita kävelyreittejä sekä luontopolkuja kauniissa Saimaan järvi- ja metsämaisemissa. Kävellen on helppo liikkua: se ei tarvitse erikoisvarusteita ja kävely sopii kaiken kuntoisille. Patikoida voi myös mihin aikaan vuodesta tahansa. Kuva: Visit Punkaharju

Savonlinnan seudulta löytyy kaupungin ylläpitämiä patikointireittejä ja kuntoratoja sekä Metsähallituksen reittejä kansallispuistoissa ja suojelualueilla. Savonlinlinnan seudulla sijaitsevat vesipuistot Linnansaari ja Kolovesi, joissa vesiaktiveettien lisäksi pääsee myös patikoimaan.

Rinnakkaisväylän myötä Savonlinnan ympäri pääsee liikkumaan kevyenliikenteenväyliä pitkin. Mukava päiväkävelykohde on Spahotel Casinon takana sijaitseva Sulosaari, jossa kesällä palvelee suloinen lettukahvila.

Savonlinnan alueella löytyy paljon laavuja, katso laavut kartalla. Katso myös Savonlinnan kaupunki- ja seutukartta sekä esitteet.

Punkaharjun reitit

Punkaharjun kauniilla harjualueella risteilee useita helppokulkuisia kävelyreittejä, ja Punkaharjulle pääsee kätevästi vaikka junalla! Katso lisätietoja Punkaharjun reiteistä. Karttoja löytyy myös Punkaharju-lehdestä.

Olavin Retkeilijät

Olavin Retkeilijät on Savonlinnassa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on kannustaa liikkumaan sekä ulkoilemaan. Olavin Retkeilijät ylläpitävät mm. osaa hiihtoreiteistä sekä järjestävät tapahtumia Tervastuvalla. Katso reitit kartalla.

Saimaan alueen reittejä Outdoor Activessa

Seudun reittejä kootaan Outdoor Active -portaaliin yhdessä muun Saimaan alueen reittien kanssa. Visit Savonlinnan instagramissa kierretään myös lähialueen reittejä, ota tili seurantaan!

Luontopolut ja kuntoradat

Kaupunki ylläpitää kahta luontopolkua, Karhuvuoren luontopolkua (n. 2 km, kartta) kaupungin itäpuolella sekä Soininmäen luontopolkua (n. 9 km, kartta, blogi) kaupungin länsipuolella. Molempien luontopolkujen varrelta löytyy laavuja ja tulipaikkoja, joten patikoinnin ohella on mahdollisuus vaikkapa makkaran paistoon. Varaathan mukaasi muutaman klapin nuotiota varten. Luontopolkujen lisäksi eri puolella kaupunkia löytyy useita kuntaratoja.

Kollaa-laavulle johtaa myös n. 9,5 km pitkä reitti. Reitti ei ole kaupungin virallinen reitti, mutta osa matkasta taittuu Soininmäen luontopolkua pitkin.

Pyhät polut -vaellukset

Savonlinnan seudulla järjestetään opastettuja Pyhät polut -vaelluksia. Pyhiä polkuja voi kulkea myös omatoimisesti: merkitty reitti kulkee Oronmyllyltä Enonkoskelle.

Reitit ja teemat

Ennakkoon tilattavat retket

Patikointireitit ja luontopolut

Suosittelemme lisäksi