Kesän helpoin perheloma Savonlinnassa

Savonlinnassa vietät rennon kesäloman tai lomapäivän koko perheen kanssa – kätevästi keskustasta käsin.

Linnankierros ja muuta mukavaa puuhaa

Savonlinnassa perheen kanssa lomaillessa käynti Olavinlinnassa on ehdoton. Linnassa järjestetään kesä- ja elokuussa kahdesti viikossa Riimukivien jäljillä -lastenkierroksia. Kierroksella lapset pääsevät auttamaan linnanrouva Gunillaa, piika Kerttua ja linnan pässiä riimukivien etsinnässä. Lisäksi lapset pääsevät eläytymään linnan voudin elämään Pikku Herttuan -työpajassa.  Jos nälkä yllättää, linnassa toimii myös ravintola ja kahvila.

Riihisaaren museossa etenkin nukkenäyttely ja museolaivat kiinnostavat lapsia.  Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon maksutta. Sisävesiristeilyistä lapsiperheille sopivat etenkin noin tunnin mittaiset maisemaristeilyt Saimaalla tai Savonlinnan ympäri. Pikkukipparin kierroksella kierretään Savonlinnan keskustan ympäri ja kuullaan mitä mielenkiintoisimpia juttuja ja perheen nuorimmat pääsevät testaamaan taitojaan. Risteilyjä järjestetään kahdesti viikossa kesä-elokuussa.

Energiaa pääsee purkamaan Pikku Kakkosen leikkipuistossa ja uimarannalla sekä keskustan kupeessa Wanhalla asemalla, jossa on tarjolla muun muassa minigolfia.

Muikut, pehmikset ja muut klassikkoherkut

Torilta ja sen ympäristöstä löytyy ruokavaihtoehtoja moneen makuun. Perinteisiä muikkuravintoloita löytyy torin reunoilla kaksi: Kalastajan Koju ja Muikkuterassi. Torilta saa pieneen nälkään lörtsyjä, myös minikoossa. Lörtsyistä on saatavilla suolaisten vaihtoehtojen lisäksi makeita versiota. Vaihtoehtoisesti herkkusuut suuntaavat jälkiruualle Lippakioskille tai Sulosaareen Lettukahvila Kalliolinnaan.

 

Luontoretki keskustassa

Keskustan välittömässä läheisyydessä Sulosaaressa on noin 2 kilometrin mittainen helppokulkuinen luontopolku, jonka varrella voi uittaa varpaita Saimaassa, kiipeillä kallioilla ja tutkia luontoa. Saaressa on myös laavu, jossa voi nauttia perheen kanssa omista eväistä. Muita luontoreittejä voit etsiä täältä.

Sulosaaressa ja keskustassa kävellessä kannattaa vilkuilla välillä korkealle, sillä puista voi löytyä mitä erikoisempia linnunpönttöjä. Linnunpöntöt ovat paikallisen ITE-taiteilija Marko Ruuskasen tekemiä, ja niitä löytyy keskustan alueelta yhteensä yli 100.

Punkaharjulle kätevästi kiskobussilla

Mikäli vietät perheen kanssa Savonlinnassa useamman päivän, yhtenä päivänä kannattaa ehdottomasti hypätä Kauppatorin seisakkeelta kiskobussin kyytiin ja suunnata Punkaharjun kansallismaisemiin. Liput maksavat 3–6 € / suunta ja lähtöjä on mukavasti pitkin päivää.

Punkaharjulla ehtii päivän mittaan vierailla uudistuneessa Suomen Metsämuseo Lustossa. Lapset voivat sormivirkata oman kunttamadon Metsän luonto -osiossa tai valmistaa tuohisormuksen Vihreän kullan omatoimityöpajassa. Voimavaran satumetsässä voi leikkiä Anni Swanin Kaksi pikku miestä -tarinasta inspiraationsa saaneella nukkekodilla. Entisaikojen metsätyöntekijöiden elämään pääsee tutustumaan tukkikämpässä ja hurjimmat kiipeävät kävelevän metsäkoneen ohjaamoon. Energiaa voi purkaa Vesi- ja puuhapuisto Kesämaassa. Kesämaasta löytyy myös köysiseikkailupuisto perheen hurjapäille. Mahat saa täyteen esimerkiksi Matkailukeskus Harjun Portin tai Ravintola Paviljongin herkuilla.

Lisää vinkkejä lapsiperheen lomaan Savonlinnassa sekä seudun tapahtumat löydät verkosta: visitsavonlinna.fi/lapsiperheille