Punkaharju

#saimaamoments

Punkaharjun kansallismaisema on todellakin kappale kauneinta Suomea. Harjuistaan tunnettu Punkaharju on hurmannut matkailijat jo vuosisatojen ajan. Kuva: Suomen Metsämuseo Lusto

Venäjän tsaari Nikolai I ihastui Punkaharjuun niin paljon, että vuonna 1843 hän määräsi alueen suojeltavaksi. Ja samanlaisena seutu on säilynyt 2000-luvun matkailijoillekin. Punkaharju on loistava paikka retkeillä vaikka patikoimalla, polkupyörällä tai veneilemällä.

Punkaharju on paljon muutakin kuin huikaisevan kaunis harjujen ja Saimaan vesistön maisema. Suomen metsämuseo Lustossa on esillä suomalaisten ja metsän yhteiselosta, menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Lustossa on näyttelyitä, tapahtumia ja teemapäiviä kaiken ikäisille. Taiteilija Johanna Oraksen kesäateljeessa yleisöllä on mahdollisuus seurata taiteilijaa työssään.

Lapsille Punkaharjulla on vesi- ja puuhapuisto Kesämaa. Kesämaassa lapsille, ja aikuisillekin, riittää puuhaa pitkäksikin aikaa. Kesämaan lähettyvillä on mainiot majoitusmahdollisuudet ja paljon muita matkailijan tarvitsemia palveluita sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Hepokatin kotieläinpihalla pääset tutustumaan maatilan eläimiin sekä viettämään aikaa pelaillen ja leikkien.

Patikoijan Punkaharju

Punkaharju pyöräillen

Käyntikohteita Punkaharjulla

Tapahtumia Punkaharjulla

Katso kaikki seudun tapahtumat!

Suosittelemme lisäksi